0-javeshe shtatzene

mujori-i-pare

E VERTETA E PAMOHUESHME – Ende nuk je shtatzene!

 

Mire se erdhe ne javen e pare te shtatzenise! Shtatzenia jote (dhe cdo shtatzeni tjeter) fillon ne diten e 280-te dhe do te zgjase perafersisht 40 jave. Pervecse… gjeje cfare? Ne diten e 280-te, diten e pare te vertete te shtatzenise sate, ti nuk je ende shtatzene. Ne fakt, sapo te kane ardhur periodat!  Coroditese, apo jo? Nese kjo te huton, nuk je e vetmja. Vazhdo lexo me tej…

 

NE KETE PIKE – po perballesh me sfiden e pare te shtatzenise

 

Shtatzenia eshte nje provoje e mrekullueshme, por gjithashtu shume e veshtire.m Ne fakt, gjeja e pare e veshtire per t’u kuptuar plotesisht eshte. Pse thuhet se nje shtatzeni zgjat 280 dite, nderkohe qe te gjitha llogaritjet e tua tregojne ndryshe? Pra pse mjeku ose mamia thone keshtu? Arsyeja eshte sepse ata po perdorin Diten e pare te menstruacioneve te Fundit (DMF) nje metode per llogaritje e kohezgjatjes se shtatzanise. Me shume mbi kete do te lexosh ne javen e ardhshme.

 

KESHILLA NGA NENAT – Vetem dy javet e para jane te lehta!

 

“Edhe pse kam qene dy here shtatzene, akoma nuk e kam kuptuar kete punen e DMF-se. Di vetem se 2 javet e para te shtatzenise, kur ne te vertete nuk kam qene shtatzene, jane te vetmet qe mund te quhen te lehta.”

_ Klara, mamaja e Anes dhe e Grejsit

 

1 -Jave Shtatzene

Leave a Reply

Your email address will not be published.