Category Archives: Shtatzania me Binjake

Shtatzania me Binjake

Për sa kalori kanë nevojë binjakët?

sa-kalori-nevoje-per-binjaket

Çdo ditë e më shumë po shtohen shtatzanitë me shumë fëmijë, që si pasoje ka rritjen e normës së masës së ulët , lindjen e parakohshme dhe gjendjet tjera të lidhura me këto rreziqe të larta të shtatzanive.

Hulumtimet kanë treguar që ushqimi i shtatzënës ka rëndësi të madhe në…Read More »


Problemet tek shtatzanitë me binjakë

problemet_e_shtatzanise_binjakePërse në shtatzaninë me binjakë rritet mundësia të kem preeklampsi?

 Shumica e binjakëve lindin në mes të javëve 35 – 37

Dy foshnja paraqesin shqetësim më të madh për organizëm sesa një foshnje, prandaj mundësia është më e madhe të keni tension të lartë dhe të fitoni më shumë…Read More »


Shenjat e shtatzënësisë së shumtë


Kontrolloni listën e 10 shenjave të binjakëve/shtatzënisë së shumtë

A nënkupton shtatzënia e shumtë edhe shenja të veçanta të shtatzënisë? Po,… dhe jo. E vërteta është që neveria e mëngjesit, të përzierat, lodhja dhe shtimi në peshë mund të jenë më intenzive proporcionalisht me numrin e foshnjave. Shtatzënitë…Read More »

Simptomet e shtatzanisë me binjakë

simptomet_shtatz_binjakeRezultati “shumë pozitiv” për vërtetimin e shtatzanisë

Ultrazëri është mënyra më e sigurtë për të kuptuar nëse jeni shtatzënë me binjakë

Me termin “shumë pozitiv” të rezultatit të testit për vërtetimin e shtatzanisë nënkuptojmë që nëse e bëni testin pas 1-2 dite pas përfundimit të mujoreve, vija (apo shenja +) në…Read More »

 

 


Shtatëzania me binjakë

shtatezania_me_binjake

A më duhet ndonjë kujdes i veçantë ngase jam shtatëzënë me binjakë?

 Shtatëzania me binjakë vërtetë është një shqetësim për organizmin, por nuk ka nevojë që të shqetësoheni rreth kësaj. Pushimi dhe ushqimi i shëndetshëm janë shumë me rëndësi të veçantë ngase organizmi juaj tani ka nevojë më…Read More »