Category Archives: Gjëegjëza

Femija dhe zogu

femijadhezogu

Shka ke, zog qe rri kaq idhun

n’at kafaz e nuk po kendon?

– Jam ktu mbrende, si qen i lidhun,

prandaj zemra po loton.

 

Fort i bukur, fort i dlire,

ky kafaz sikur t’u duk.

– S’e kam dijte per kaq te veshtire,

ktu ka helm ma shume se buke.

Kush i thotë dot?

zogu-kendon

Të shikojmë kush i thotë dot shpejt e shpejt e pa u ngatërruar …
1.
Kupa me kapak, kupa pa kapak,
kupa me kapak, kupa pa kapak…
2.
Karikaturisti karikaturoi një karikaturë karakteristike!
3.
Vera ikte, vjeshta vinte, vera vjeshten s’e arrinte.

Veza

veza

Asht nej kullë e bardhë,
pa dritare dhe pa shkallë.
(veza)

Syri

syri

Hap e mbyll,
ndrit si yll.
(syri)