1-jave shtatzene

SI TA KUPTOJ METODEN DMF?

 

Harro gjithcka qe mendon se di mbi castin kur ka ndodhur ngjizja. Nuk ka rendesi koha kur ti mendon (ose di) se ke ngelur shtatzene. Mjeku ose mamia gjithmone do ta llogarisin ate nga dita kur ka filluar Dita e pare a Menstruacioneve te Fundit (DMF). Arsyeja kryesore pse shtatzenia llogaritet nga ky cast dhe jo nga ai kur ka ndodhur ovulacioni (koha kur ne te vertete ke ngelur shtatzene), eshte se shume gra nuk e dine me siguri kur u ka ndodhur ovulacioni. Ne menyre qe te llogaritet shtatzenia per cdo grua shtatzene me te njejtin kalendar, pavaresisht ndryshimeve te ciklit te tyre, mjeku ose mamia do te perdore metoden DMF per te bere njesimin. Pra, edhe pse eshte corientuese per ne qe nuk jemi mjeke profesioniste, behu edhe ti pjese e ketij corientimi. DMF-ja eshte standarti dhe, me e rendesishmja , kjo eshte menyra se si do te llogaritet edhe per ty data e caktuar e lindjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.